Kamboja Ingin Ngembangake Investasi Kasino China lan Narik Pariwisata


Dolanan Poker /

Kamboja Ingin Ngembangake Investasi Kasino China lan Narik Pariwisata

pencarijejak Industri kasino ing Kamboja kemungkinan bakal entuk manfaat saka ningkatake hubungan karo China, amarga pamarentah bakal nyiyapake reformasi legislatif kanthi tujuan narik investasi luwih akeh ing sektor gambling.

Kanthi luwih saka siji cara, dhuwit saka Cina terus muter menyang pasar game Kamboja, amarga pamaréntah ngarep-arep yen hukum anyar mung nambah bahan bakar ing geni.

Bajingan gambling negara, sing ngusulake komentar bakal kelakon sawise pemilihan umum sing ora tantangan ing taun iki, yakuwi bakal entuk dhuwit luwih gedhe kanggo treasury – saiki kira-kira $ 50 yuta – lan narik investor potensial amarga lingkungan peraturan sing luwih stabil.

Tarif murah dianggep kira-kira 4 persen revenue kanggo kasino tanah, ngganti sistem barter kayata “biaya levi” sing ditrapake kanggo aparat game, ora kena pajak.

Atusan kasino sing dilisensi wis diwiwiti ing tapel wates Thailand lan Vietnam. Akeh wong sing didhukung dening investasi Tiongkok, lan karo pemerintah sing duwe peraturan visa sing santai kanggo turis, tambah akeh pemain Cina piyambak.

“Ana akeh panemu sing ora nyenengake ing wilayah kasebut,” ujare direktur eksekutif Donaco, Ben Reichel. “Yen sampeyan ndeleng jumlah meja sing dibandhingake karo papan kaya Amerika Serikat, mesthine ana sawetara tabel game sing kasedhiya. Mulane ana kompetisi ilegal sing nyedhak,” ujare. “Pamaréntah wis ngandika bakal arep nggawe China salah siji saka telung sumber paling dhuwur ing pariwisata – yen ora nomer siji.”

Bebarengan karo iki, Donaco bubar ngrampungake properti Star Vegas ing Poipet, tujuan kasino paling gedhé nomer loro ing Kamboja, kanthi tujuan nggedhekake daya tarik papan iki kanggo wisatawan Tionghoa lan nyiptakake sinergi karo kutha wisata Siem Reap sing cedhak.

Perusahaan iki ing proses ngowahi 99 kamar hotel 350, kanthi rencana akomodasi tambahan ing menara anyar ing pipa, lan ngganti 900 saka 1.500 mesin judi 90bola.

Bebarengan karo pilihan hiburan anyar, kalebu klub malam karaoke lan restoran Tionghoa, Star Vegas uga miwiti debut minangka “area kasino internasional” karo staf sing nganggo basa Cina, nampilake 16 tabel sing duwe baccarat tanpa komisi gaya Macau.

Nanging ing sawetara wilayah, aliran investasi cepet China nyebabake ketegangan. Miturut juru wicoro Departemen Keuangan, Ros Phirun, Sihanoukville – sing cepet dadi hotspot gambling ing tengene dhewe – saiki duweni 16 kasino operasi, lan sangang luwih dituduhake ing 2018.

Amarga anané alangan kanggo entri saiki ora kasedhiya, kasino cilik “pop munggah kaya jamur” ing kutha, nerangake Ben Lee, partner pangurus ing konsultan IGamiX sing ngandika ing International Casino Review taun pungkasan.

Nanging, dheweke nyatakake yen “investor internasional ora seneng banget karo Kamboja, amarga proliferasi iki”.

Sementara, sektor hotel Sihanoukville bakal mbukak 1,000 kamar anyar lan 10 hotel anyar taun iki kanggo nampung tambah akeh permintaan. Bebarengan karo 1 yuta turis lokal, kutha iki nampa sekitar 120.000 pengunjung Cina tahun lalu, kaping pindho angka kasebut ing taun 2016.

Ing Februari, pamaréntah Kamboja nggawé pasukan kanggo ngatasi masalah saka investasi Tiongkok menyang Sihanoukville, kalebu kenaikan harga tanah sing ndadékaké wong-wong kutha ngalahake wong-wong mau lagi ditundhung.

Kontroversi wis nyumurupi sawijining ketua militer gabungan, Hun Manet – putra sulung Perdhana Mentri Kamboja – nuwuhake pejabat lokal kanggo njupuk langkah supaya ora ngidini Sihanoukville minangka pusat gambling.

“Aku setuju kanggo njelajah potensial kanggo investasi jangka panjang, nanging aku ora setuju ngidini Sihanoukville dadi kaya Macau,” ujare Manet. “Sihanoukville kudu dadi kutha kanthi identitas unik dhewe.”

Uga overflowing ing Kamboja, sawayah-wayah luwih cetha, minangka sektor game online ing pesisir sing berkembang pesat, uga bisa nampa pranata ing tagihan game anyar.

Miturut Rhys Jones, Managing Director of Ha Tien Vegas, kasino kutha tapel wates Vietnam kidul, Kamboja minangka pusat iGaming lepas pantai cepet dadi saingan Filipina.

Jones marang Inside Asia Gaming sing saka 100 lisensi kasino anyar sing diterbitake ing 18 wulan pungkasan – saben lisensi anyar bakal duwe lisensi online. “Sampeyan ora ngerteni,” dheweke nambah. “Ana prabédan biaya cilik lan sampeyan lagi dijamin.”

Kamboja mung bakal luwih saka pusat game, Jones argue, utamané amarga, “wong pengin sethithik kepastian.

Ora kaya laporan sing bisa diwaca, ora ana kasus sing kacathet saka pamaréntah Kamboja sing ditutup kabeh. Ora ana wong mlaku ing bisnis sing sah ing Kamboja lan nduweni lisensi sah duwe masalah, “dheweke ngandhakake Prediksi Bola.